četvrtak, 5. siječnja 2012.

Sekina rizolina!

Sastojci:
25dkg šampinjona ( sitno narezanih )
1 veća glavica luka ( sitno narezana )
1 veća šalica riže ( može čaša od jogurta )
2 žlice ulja
sol, papar, peršin

Priprema:
Na ugrijanom ulju popržite luk do žute boje. Stavite šampinjone i pržite 3 minute. Šampinjonima dodajte malo peršina, rižu i pržite 2 minute uz konstantno miješanje. Podlijte sa toplom vodom, posolite, popaprite i dobro promiješajte. Podlijevajte sa vodom po potrebi dok riža ne bude gotova ( 15 - 20min ). Kad je jelo gotovo stavite još malo peršina, promiješajte i pustite 15 minuta da se hladi.

Napomena:
1. Ovo jelo može se jesti toplo i hladno
2. Kod posluživanja možete jelo posipati sa malo parmezana

Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar