utorak, 17. siječnja 2012.

Kolinjska musaka

Sastojci:
2 svinjske kobasice
1kg krumpira
1 vrećica parmezana
1dcl mlijeka
1 kocka maslaca
sol, papar

Priprema:
Operite i skuhajte krumpir u slanoj vodi ( 30 min ). Kada je krumpir skuhan, ocijedite ga i pustite da se malo ohladi. Ogulite krumpir i narežite ga na plohe. Izbodite kobasice i stavite ih kuhati u hladnu vodu ( 1h ). Potom kobasice ocijedite i narežite na kolutiće ( 1cm ). Namažite maslacem vatrostalnu posudu i složite u nju sloj krumpira, posipanog parmezana i kuhanih kobasica. Nastavite slagati slojeve istim redoslijedom, te završite plohama krumpira. Posolite i po paprite, te navlažite sve sa mlijekom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 30min. Nakon toga izvadite jelo i poslužite dok je toplo.

Napomena: 
Ovo jelo savršeno paše uz naše domaće gemište ... :)

Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar