petak, 2. ožujka 2012.

Biljina pizza!

TIJESTO

Sastojci:
3 šalice glatkog brašna ( 2dcl )
1 šalica mlake vode
1 veća žlica ulja
2 prstohvat soli
1 prstohvat šećera
1 suhi kvasac

Priprema:
Od navedenih sastojaka zamijesimo tijesto bez grudica i oblikujemo kuglu. Pokrijemo ga krpom da odstoji 1h na toplom. Nakon toga tijesto razvučemo i radimo pizzu.

Napomena:
Ova količina tijesta je dovoljna za 2 srednje pizze ili 1 jumbo pizzu.

Izrada pizze

1. Stavimo ketchap i raznovrsnu salamu ( 2 hrenovke narezane na kolutiće, šunka u ovitku, pola polusuhe kobasice češnjovke narezane na kolutiće, parizer)


2. Na to stavite sir, šampinjone jako sitno narezane i origano.


3. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 250°C, stavite peći pizzu i pecite je oko 15min. Poslužite je dok je topla.


Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar