utorak, 21. veljače 2012.

Šareni klobuk!

Sastojci:
3-6 žlica maslaca
300g narezanog luka
500g narezanih različitih gljiva ( 2-3 vrste )
peršin, lovor, vlasac
nasjeckani češnjak ( tko voli )
sol, papar

Priprema:
Pirjate luk na maslacu, smanjite vatru i dodajte gljive, pirjajte uz miješanje 5min. Dodajte ostale sastojke i miješajte, neka se krčka na laganoj vatri. Poslužite odmah ili kasnije podgrijano.


Napomena:

1. Varijanta sa vrhnjem - Prije nego što dodate trave i češnjak, u pirjane gljive dodajte decilitar punomasnog kiselog vrhnja, kad zakuha smanjite vatru i dodajte ostale sastojke.

2. Varijanta s maslinovim uljem i travama - Zamijenite maslac maslinovim uljem, izbacite luk, dodajte češnjak, krušne mrvice i završite s nekoliko kapi limuna.

Dobar tek!

1 komentar: