subota, 26. svibnja 2012.

Brza savijača!

Sastojci:

1 paket listova za pite i savijače
1 kg jabuka
1 žutanjak
2 - 4 žlice šećera
1 vanilin šećer
ulje, voda

Priprema:

1. Ogulite i naribajte jabuke, dodajte šećer i paketić vanilin šećera, dobro promješajte i ostavite smjesu oko 30 min da odstoji.


2. U čašu natočite malo ulja i vode, dobro razmješajte sa kistom, namočite jednu kuhinjsku krpu i na nju stavite kore i to po dvije i dobro ih namažite sa smjesom ulja i vode.


3. Po kori rasporedite smjesu jabuka i zarolajte. Tako ponavljajte postupak dok ne popunite pekač, ali ne zaboravite prethodno pekač premazati uljem.



4. U šalici razmutite žutanjak i s njim premažite savijaču.


5. Savijaču stavite peći u prethodno zagrijanu pekanu na 180°C oko 30 do 40 min, odnosno dok kolač ne dobije lijepu žutu i hrskavu koricu.



Dobar tek!

utorak, 22. svibnja 2012.

Izidorova pašteta!

Sastojci:

1/2kg pileći jetra
1 glavica luka
2 tvrdo kuhana jaja
1 žlica senfa
200g margarina
sol, papar

Priprema:

1. Jetra dinstati na luku i pustiti da se ohladi.
2. Ohlađenim jetricama dodati jaja.
3. Smjesu dobro izmiksati.
4. Dodati ostale sastojke i opet jako dobro izmiksati.

Dobar tek!