Sastojci:
14dkg badema
bijelanjak od 2 jaja
pola žlice kakao
12dkg šećera
Priprema:
Istući šećer s bijelanjcima, dodati bademe i kakao, žlicom vaditi tijesto i posložiti ga u pleh i peći na 180°C i to 10 minuta.
Dobar tek!
Za sve one koji tek počinju kuhati i one koji već kuhaju, ali nemaju ideju što da kuhaju ili nemaju puno vremena ili jednostavno novčanih sredstava!
utorak, 20. ožujka 2012.
utorak, 13. ožujka 2012.
Kolačići s marmeladom!
Sastojci:
20g maslaca
50g brašna
1 vrećica praška za pecivo
50g šećera
50g mlijeka
1 bjelanjak
1 vrećica suhog kvasca
marmelada ( po potrebi )
Priprema:
Otopite maslac, dodajte brašno, prašak za pecivo, šećer i dobro izmješati. Postupno dodavati mlijeko i dobro izmješati. Dodati suhu kvasac. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjka i dodati smijesi. Na lim stavite papir za pečenje, namažite ga maslacem i izlijte smjesu. Pecite oko 10 minuta na temperaturi od 180°C. Pečeni kolač narežite na male kockice pa spojite 2 po 2 marmeladom. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Dobar tek!
20g maslaca
50g brašna
1 vrećica praška za pecivo
50g šećera
50g mlijeka
1 bjelanjak
1 vrećica suhog kvasca
marmelada ( po potrebi )
Priprema:
Otopite maslac, dodajte brašno, prašak za pecivo, šećer i dobro izmješati. Postupno dodavati mlijeko i dobro izmješati. Dodati suhu kvasac. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjka i dodati smijesi. Na lim stavite papir za pečenje, namažite ga maslacem i izlijte smjesu. Pecite oko 10 minuta na temperaturi od 180°C. Pečeni kolač narežite na male kockice pa spojite 2 po 2 marmeladom. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Dobar tek!
petak, 2. ožujka 2012.
Biljina pizza!
TIJESTO
Sastojci:
3 šalice glatkog brašna ( 2dcl )
1 šalica mlake vode
1 veća žlica ulja
2 prstohvat soli
1 prstohvat šećera
1 suhi kvasac
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamijesimo tijesto bez grudica i oblikujemo kuglu. Pokrijemo ga krpom da odstoji 1h na toplom. Nakon toga tijesto razvučemo i radimo pizzu.
Napomena:
Ova količina tijesta je dovoljna za 2 srednje pizze ili 1 jumbo pizzu.
Izrada pizze
1. Stavimo ketchap i raznovrsnu salamu ( 2 hrenovke narezane na kolutiće, šunka u ovitku, pola polusuhe kobasice češnjovke narezane na kolutiće, parizer)
2. Na to stavite sir, šampinjone jako sitno narezane i origano.
3. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 250°C, stavite peći pizzu i pecite je oko 15min. Poslužite je dok je topla.
Dobar tek!
Pretplati se na:
Postovi (Atom)