Sastojci:
1 pakiranje petit keksa
2 pudinga ( po želji )
1L mlijeka
šećer
rum ( po želji )
Priprema:
Skuhajte 2 pudinga po uputama na pakiranju, ali u 9dcl mlijeka. U preostalo mlijeko močite kekse, složite ih u posudu i pospite ih sa par kapi ruma. Red keksa, red pudinga. Nastavite tako slagati i završite sa keksima. Stavite hladiti.
Napomena:
1. Kolač je najbolji za degustaciju drugi dan.
2. Skuplja verzija torte je ako dodamo glazuru ( šlag ili rastopljenu čokoladu )
Dobar tek!
Za sve one koji tek počinju kuhati i one koji već kuhaju, ali nemaju ideju što da kuhaju ili nemaju puno vremena ili jednostavno novčanih sredstava!
četvrtak, 29. prosinca 2011.
srijeda, 28. prosinca 2011.
Savršeno ispečeno pile!
Pečete li pile cijelo, utisnite svježe začinsko bilje u trbušnu šupljinu. Lako ćete ga nakon pečenja izvaditi. Suhim začinima natrljajte pile iznutra i izvana, a osim soli i papra, možete staviti crvenu mljevenu papriku. Kad ste dodali sve začine, onda po piletu utrljajte malo limunovog soka, zbog lijepe hrskave kožice. Pustite da pile odstoji ( 1h ). Prije pečenja dovoljno je pile tanko namazati uljem i podliti s malo vode.
Dobar tek!
Dobar tek!
utorak, 27. prosinca 2011.
Čoko - bomba
Kao prvo i osnovno Želim Sretan i Blagoslovljeni Božić svim ljudima dobrog srca!
Evo; ovo Vam je nastavak na moj prethodi blog, za sve velike ljubitelje čokolade, povodom Božića i Nove Godine. Ovo je crank kolač i to doslovno iz više razloga. Brzo je gotov i toliko je jednostavan da ga dijete od 6 godina može napraviti, a što je najvažnije za svaku domaćicu ili domaćina ima minimalno suđa za pranje i najvažnije od svega navedenog da je jako ukusan pa ga želiš jesti svaki dan.
Sastojci:
3 čvrsta jogurta
2 čaše jogurta šećera
1 čaša jogurta ulja
3 čaše jogurta brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice kakao
1 čokolada za kuhanje 200g
1dcl mlijeka
3 velike žlice šećera u prahu
Priprema:
Jogurte, šećer, ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo izmiksati u jednoličnu smjesu bez grudica. Ugrijati pećnicu na 180°C i staviti smjesu peći oko 35 minuta ( lim za pećenje premažemo sa maslacom i posipamo sa malo brašna ). Rastopimo čokoladu za kuhanje sa 3 velike žlice šećera u prahu i 1 dcl mlijeka. Izlijemo tu smjesu na gotov vrući biskvit i kolač ostavimo hladiti.
Napomena:
Kolač je najbolji drugi dan za degustaciju.
Dobar tek!
Evo; ovo Vam je nastavak na moj prethodi blog, za sve velike ljubitelje čokolade, povodom Božića i Nove Godine. Ovo je crank kolač i to doslovno iz više razloga. Brzo je gotov i toliko je jednostavan da ga dijete od 6 godina može napraviti, a što je najvažnije za svaku domaćicu ili domaćina ima minimalno suđa za pranje i najvažnije od svega navedenog da je jako ukusan pa ga želiš jesti svaki dan.
Sastojci:
3 čvrsta jogurta
2 čaše jogurta šećera
1 čaša jogurta ulja
3 čaše jogurta brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice kakao
1 čokolada za kuhanje 200g
1dcl mlijeka
3 velike žlice šećera u prahu
Priprema:
Jogurte, šećer, ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo izmiksati u jednoličnu smjesu bez grudica. Ugrijati pećnicu na 180°C i staviti smjesu peći oko 35 minuta ( lim za pećenje premažemo sa maslacom i posipamo sa malo brašna ). Rastopimo čokoladu za kuhanje sa 3 velike žlice šećera u prahu i 1 dcl mlijeka. Izlijemo tu smjesu na gotov vrući biskvit i kolač ostavimo hladiti.
Napomena:
Kolač je najbolji drugi dan za degustaciju.
Dobar tek!
petak, 23. prosinca 2011.
Rum - kuglice
Ljudi moji; Božić dolazi, a Vi ne znate što i kako?! Ništa lakše! Evo jednog malog slatkog grijeha za sve ljude koji nemaju puno vremena, jer non - stop rade ili dovoljno novčanih sredstava da razvesele svoje najmilije ... :)
Sastojci:
20dkg mljevenih oraha
20dkg šećera u prahu
10dkg naribane čokolade za kuhanje
2 bijelanjka
4 žlice ruma ( može i više, ovisno o ukusu )
Ukrasi:
10dkg šećera
papirnate košarice ( ne nužno - možete kuglice posložiti na lijepi pladanj )
Priprema:
Sve navedene sastojke dobro izmješati se čistim i vlažnim rukama. Oblikovati kuglice i umješati ih u šećer. Posložiti ih u papirnate košarice.
Napomena:
1. Ovaj kolač može jako dugo stajati na hladnome mjestu.
2. Ako ga stavljate u hladnjak, kolač morate staviti na pladanj ili posudu koja ima poklopac, da vam se miris kolača ne uvuče u hladnjak.
3. Neke sastojke koje ste kupili za ovaj kolač, možete iskoristiti za drugi kolač, koji slijedi u drugom blog-u.
Dobar tek!
Sastojci:
20dkg mljevenih oraha
20dkg šećera u prahu
10dkg naribane čokolade za kuhanje
2 bijelanjka
4 žlice ruma ( može i više, ovisno o ukusu )
Ukrasi:
10dkg šećera
papirnate košarice ( ne nužno - možete kuglice posložiti na lijepi pladanj )
Priprema:
Sve navedene sastojke dobro izmješati se čistim i vlažnim rukama. Oblikovati kuglice i umješati ih u šećer. Posložiti ih u papirnate košarice.
Napomena:
1. Ovaj kolač može jako dugo stajati na hladnome mjestu.
2. Ako ga stavljate u hladnjak, kolač morate staviti na pladanj ili posudu koja ima poklopac, da vam se miris kolača ne uvuče u hladnjak.
3. Neke sastojke koje ste kupili za ovaj kolač, možete iskoristiti za drugi kolač, koji slijedi u drugom blog-u.
Dobar tek!
četvrtak, 22. prosinca 2011.
Sirojajnica
Sastojci:
2 jaja
1/2 vrećice parmezana
1/2dcl mlijeka
sol, papar, peršin
tijestenina ( po želji )
Priprema:
Istucite jaja, mlijeko, parmezan i peršin. Dodajte sol i papar po želji. Skuhajte tijesteninu i ocjedite. Pomješajte umak od jaja s tijesteninom na vatri oko 1minute neprekidno mješajući.
Napomena:
1. Po želji možete dodati još parmezana i peršina.
2. Jelo poslužite toplo.
Dobar tek!
2 jaja
1/2 vrećice parmezana
1/2dcl mlijeka
sol, papar, peršin
tijestenina ( po želji )
Priprema:
Istucite jaja, mlijeko, parmezan i peršin. Dodajte sol i papar po želji. Skuhajte tijesteninu i ocjedite. Pomješajte umak od jaja s tijesteninom na vatri oko 1minute neprekidno mješajući.
Napomena:
1. Po želji možete dodati još parmezana i peršina.
2. Jelo poslužite toplo.
Dobar tek!
Mlinarski gablec
Sastojci:
1/2kg kukuruznog brašna
1/2l mlijeka
10dkg margarina
1kg jabuka
15dkg šećera
Priprema:
Brašno zalijte kipućim mlijekom i dobro izmješajte da ne ostanu grudice. Posudu premažite rastopljenim margarinom i ulijemo pola smijese. Posložimo jabuke prethodno narezane na ploške i posipamo ih sa šećerom. Preko jabuka stavimo drugu polovicu smijese i stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu ( 180°C ). Pečemo dok ne bude gotovo ( oko 30min ).
Dobar tek!
1/2kg kukuruznog brašna
1/2l mlijeka
10dkg margarina
1kg jabuka
15dkg šećera
Priprema:
Brašno zalijte kipućim mlijekom i dobro izmješajte da ne ostanu grudice. Posudu premažite rastopljenim margarinom i ulijemo pola smijese. Posložimo jabuke prethodno narezane na ploške i posipamo ih sa šećerom. Preko jabuka stavimo drugu polovicu smijese i stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu ( 180°C ). Pečemo dok ne bude gotovo ( oko 30min ).
Dobar tek!
Cvrčak žganci
Sastojci:
1l vode
30dkg kukuruznog brašna
sol, maslac
Priprema:
U posoljenu vodu stavimo malo maslaca ( na vrhu noža ). Kad voda zakuha polagano dosipavamo brašno uz stalno mješanje i kuhamo dok se smjesa ne zgusne.
Napomena:
Cvrčak žgance poslužimo po želji ( jogurt, mlijeko, vrhnje, prelijemo ih lukom preprženim na masti itd. )
Dobar tek!
1l vode
30dkg kukuruznog brašna
sol, maslac
Priprema:
U posoljenu vodu stavimo malo maslaca ( na vrhu noža ). Kad voda zakuha polagano dosipavamo brašno uz stalno mješanje i kuhamo dok se smjesa ne zgusne.
Napomena:
Cvrčak žgance poslužimo po želji ( jogurt, mlijeko, vrhnje, prelijemo ih lukom preprženim na masti itd. )
Dobar tek!
Hellish-papica
Sastojci:
100g pancete
1 ljuta papričica
2,5dcl koncentrata rajčice
1g bosiljka, sol
tijestenina ( po želji )
Priprema:
Skuhajmo tijesteninu, izvadimo je i isperemo. Na ulju popržimo pancetu, dodamo sitno nasjeckanu papričicu i tijesteninu. Potom dodamo koncentrat rajčice i bosiljak.
Dobar tek!
100g pancete
1 ljuta papričica
2,5dcl koncentrata rajčice
1g bosiljka, sol
tijestenina ( po želji )
Priprema:
Skuhajmo tijesteninu, izvadimo je i isperemo. Na ulju popržimo pancetu, dodamo sitno nasjeckanu papričicu i tijesteninu. Potom dodamo koncentrat rajčice i bosiljak.
Dobar tek!
Pretplati se na:
Postovi (Atom)